DUITSE TAAL & CULTUUR

Du oder Sie?

Nederlandse en Duits zijn zustertalen. Wanneer je een beetje je best doet kun je al gauw Duits begrijpen. Je merkt al gauw dat er veel overeenkomsten met de Duitse en Nederlandse cultuur zijn. Maar er zijn natuurlijk veel zaken waar je op moet letten wanneer je in Duitsland aan de slag gaat. Op de werkvloer is het zo dat je collega's met Sie aanspreekt of wanneer je op stap gaat met Duitsers dat ieder voor zich betaalt en natuurlijk tijdens het stappen ongestoord een blikje bier mogen drinken op straat.

 

DUITSE TAAL EN CULTUUR

Neem een kijkje

ONZE BUREN

Kennismakingsspellen & groepsspellen

Dit is de beschrijving van je project. Voeg een korte samenvatting toe. Dit helpt bezoekers de context en achtergrond van het project te begrijpen, of je nu met tekst, beeld, video of een ander medium werkt. Maak vervolgens gebruik van het onderdeel Media om je project te delen!

DUITSE CONTACT

Een uitzonderlijke prestatie

Opdracht waarbij de student moet nagaan in hoeverre hij/zij in contact staat met Duitsland.

DUITSE KEUKEN

Smakelijk eten!

...........

WELKOM IN ROERMOND/HEERLEN/MAASTRICHT

Onze stad

Rondleiding...........

BLOG/VLOG OVER JE ERVARING IN MONCHENGLADBACH/AACHEN

Be like Enzo

Student blogt/vlogt in het Duits over zijn ervaring in Monchengladbach/Aachen en deelt zijn ervaringen met de Duitse studenten

LERNABENTEUER DEUTSCH

ein rätselhafter Auftrag

vertelt het verhaal over een spannend misdrijf dat enkel kan worden opgelost wanneer de spelers belangrijke Duitse woordenschat voor het bedrijfsleven leren en toepassen: solliciteren en met succes een sollicitatiegesprek doorlopen, afspraken maken en voor een publiek een presentatie geven – Jayden moet net als de spelers succesvol zijn in haar job. Want enkel op het werk kunnen zij ook de geheimzinnige opdracht tot een goed einde brengen.

 

©2019 by Limburg