TOOLKIT EUREGIONALISERING

Over de grens

STAGE OVER DE GRENS

DUITSE TAAL & CULTUUR

Waarom niet?

De meeste studenten die een buitenlandse stage lopen gaan het liefst zo ver mogelijk weg. Maar waarom zou je niet een van je stages over de grens lopen. Wanneer je gedurende je opleiding een stage hebt gelopen over de grens dan biedt dit voor je toekomst meer carrière perspectieven. In onze grensstreek zijn voldoende bedrijven die kansen bieden om je kansen en ervaring te vergroten. Durf jij de eerste stap te zetten?

Du oder Sie?

Er zijn veel overeenkomsten met de Duitse en Nederlandse cultuur. Maar er zijn natuurlijk veel zaken waar je op moet letten wanneer je in Duitsland aan de slag gaat. Op de werkvloer is het zo dat je collega's met Sie aanspreekt of wanneer je op stap gaat met Duitsers dat ieder voor zich betaalt en natuurlijk tijdens het stappen ongestoord een blikje bier mogen drinken op straat.

ZAKEN DOEN MET DUITSLAND

Wees voorbereid

Als jij later je eigen bedrijf wilt beginnen dat is de kans groot dat Duitsland je grootste klant wordt. Om een goede indruk te maken is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Om dit te bereiken hebben wij enkele opdrachten en projecten voor je klaar gezet.

 

©2019 by Limburg