STAGE/WERKEN OVER DE GRENS

Waarom niet?

De meeste studenten die een buitenlandse stage lopen gaan het liefst zo ver mogelijk weg. Maar waarom zou je niet je eerste stage over de grens lopen. Wanneer je gedurende je opleiding een stage hebt gelopen over de grens dan biedt dit voor je toekomst meer carrière perspectieven. In onze grensstreek zijn voldoende bedrijven die kansen bieden voor

 

Gegarandeerd dat het loont

VOORBEREID DE GRENS OVER

Om je voor te bereiden om een avontuur over de grens hebben wij opdrachten voor je klaar gezet. De opdrachten zijn interactief en vergen soms enige media skills. Er zijn enkele opdrachten waarbij je ter voorbereiding met je klas de grens over gaat om persoonlijk kennis te maken met Duitse studenten en bedrijven.

SOLLICITEREN IN DUITSLAND

Bewerbung- sollicitatie

Het schrijven van je CV heeft natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Deze opdracht heeft de basis elementen om de juiste indruk te maken op onze buren.

BEDRIJFSBEZOEK IN DUITSLAND

Kwaliteit van de bovenste plank

Om kennis te maken met het Duitse bedrijfsleven en de cultuur zijn er bedrijven die zich beschikbaar hebben gesteld om jullie te ontvangen. Aan deze excursies zijn enkele opdrachten en enquetes verbonden.

SAMENWERKEN MET DUITSE STUDENTEN

Kwaliteit van de bovenste plank

skype gesprekken, uitnodiging op eigen lokatie, groepsopdrachten, samen sporten, koken, ondernemen,

WERKEN IN DUITSLAND

Kwaliteit van de bovenste plank

Waar te beginnen? Waarom? Salaris, pensioen, uitkering

FORMEEL EN INFORMEEL

Orde, privé en collega's

Het inwerken in je nieuwe baan. Collegialiteit, orde en gründlichkeit komen aan de orde. Tot slot komen o.a. telefoonetiquette en totstandkoming van besluiten aan de orde.

GRENSINFORMATIEPUNTEN

Sociale zekerheid, belastingen en pensioenen

Je doet het zo goed op stage dat het bedrijf je een baan aanbiedt. Dit betekent dat je nu rekening moet houden met sociale zekerheid, belasting en je pensioen.

BAAN ZOEKEN OVER DE GRENS

vacatures

Zoek op verschillende vacaturesites naar je droombaan.

WAT IS JE DIPLOMA WAARD OVER DE GRENS.

Dit beroep kennen wij niet.

Grappige sketches

Dit beroep kennen wij niet.

 

©2019 by Limburg